FOLKEMØDET: GOD DEBAT OG STRÅLENDE SOL
101
post-template-default,single,single-post,postid-101,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline-bottom,,qode_menu_

FOLKEMØDET: GOD DEBAT OG STRÅLENDE SOL

Strålende sol og intensiv debat var ingredienserne da Brancheforeningen Dansk Luftfart og DI torsdag den 11. juni bød på luftfartsdebat på Klostergården i Allinge. Under styring af redaktør Andreas Krog diskuterede et panel bestående af Søren Holm Johansen, Rambøll, Lars Sandahl Sørensen, SAS, Claus Lassen, Aalborg Universitet, Jens Wittrup Willumsen, VisitDenmark og Hernik Berlau, 3F, fremtidsperspektiverne for den danske luftfartsbranche.

Der var bred enighed om, at international tilgængelighed er et nøgleord, hvis det danske vækstgrundlag skal fastholdes og styrkes.Lars Sandahl påpegede, at Danmark i dag har et langt højere ruteantal end landets størrelse berettiger, og undertregede det vigtige i, at den position styrkes. Han påpegede også et ønske om konkurrence på lige og fair vilkår. Henrik Berlau understregede, at såvel fagbevægelse som erhverv må presse på overfor lovgiverne, så de rette rammer sikres. Claus Lassen trak på sin forskning, og fremhævede at politikerne er herrer over rammebetingelserne, og at der er behov for en klar strategi og forpligtende aftaler. Jens Willumsen understregede blandt andet vigtigheden af, at Danmark har et netværksselskab, der er et helt centralt element i høj tilgængelighed, og dermed for turismen. Punkt-til-punkt selskaber leverer nok transport fra A til B, men bidrager ikke væsentligt til “rigtige” tilgængelighed. Søren Holm Johansen nævnte, at direkte ruter er helt afgørende for erhvervslivet. Rambølls flytning fra Virum til Ørestad skyldes netop ønsket om stor tilgængelighed.