NY RAPPORT: LUFTFARTEN SPILLER EN NØGLEROLLE FOR DANSK ØKONOMI
125
post-template-default,single,single-post,postid-125,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline-bottom,,qode_menu_

NY RAPPORT: LUFTFARTEN SPILLER EN NØGLEROLLE FOR DANSK ØKONOMI

Når luftfartsselskaber opretter nye flyforbindelser og øger antallet af afgange på eksisterende ruter, har det direkte indflydelse på samfundsøkonomien. Det viser en ny rapport som Copenhagen Economics i dag præsenterede for transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt og Rådet for Dansk Luftfart.

De positive effekter af luftfarten skabes primært fra den øgede tilgængelighed. Det er særligt for luftfarten og kræver et velfungerende samspil mellem de danske lufthavne, danske og udenlandske luftfartsselskaber med operation i Danmark og myndighederne.

Ud over de positive effekter på tilgængeligheden viser rapporten, at luftfartssektoren genererer knap 30.000 direkte arbejdspladser og 20.000 indirekte arbejdspladser i Danmark.

Rapporten kan findes her: