Brancheforeningen går i luften med nyt klima initiativ
477
post-template-default,single,single-post,postid-477,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline-bottom,,qode_menu_

Brancheforeningen går i luften med nyt klima initiativ

Fra venstre mod højre: Lars W. Andersen, Direktør for infrastruktur i SAS. Søren Svendsen, Adm. direktør i Aalborg Lufthavn. Michael Svane, Direktør, Brancheforeningen Dansk Luftfart. Thomas Woldbye, Adm. direktør i CPH Airport.

 

Nyt klimainitiativ: Luftfarten i Danmark skal være CO2-neutral

 

Brancheforeningen Dansk Luftfart lancerer et nyt fælles klimaudspil, der med målrettede initiativer skal sikre et CO2-neutralt dansk luftfartserhverv i 2050.  Første skridt bliver, at al indenrigstrafik allerede næste år bliver CO2-neutral, og inden 2030 er 30 % af CO2-udslippet fra luftfart fjernet helt.

 

København d. 22.02.2019:

BDL – Brancheforeningen Dansk Luftfart lancerer nu klimaudspillet ‘Klimaplan Dansk Luftfart’. Udspillet indebærer, at branchen tager fælles ansvar for den grønne omstilling. Klimaudspillet indeholder fire konkrete initiativer, der skal bidrage til at gøre dansk luftfart CO2-neutral i 2050:

  • Aktørerne inden for dansk indenrigsflyvning vil CO2-kompensere indenrigsflyvningen 100 % i 2020. Det betyder også, at lufthavnenes drift skal være CO2-neutral fra 2020.
  • I 2030 reduceres dansk luftfarts CO2-udslip med 30 % i forhold til 2017.
  • Brancheforeningen vil bidrage aktivt til opfyldelse af Paris-aftalens målsætninger, der jf. FN’s Klimapanel (IPCC) betyder, at luftfarten skal være CO2-neutral i 2050
  • Brancheforeningen vil arbejde for at øge efterspørgslen på og udbuddet af bæredygtigt brændstof og andre langsigtede teknologiske løsninger. Derfor ønsker de at styrke forsknings- og udviklingsprojekter til fremstilling heraf.

“Vi ønsker med dette klimaudspil at slå fast, at vi står sammen som branche for at gøre endnu mere for klimaet. Luftfarten skaber den internationale tilgængelighed, der er afgørende for dansk økonomi, vækst og udvikling. Men det skal selvfølgelig ske så bæredygtigt som muligt. Medlemmerne i Brancheforeningen Dansk Luftfart har hver især arbejdet med klimaforbedrende initiativer i en årrække, og nu er tiden moden til, at vi som branche tager fælles ansvar for den grønne omstilling.”, udtaler Michael Svane, direktør, Brancheforeningen Dansk Luftfart.

Ambitiøse partnerskaber er løsningen
Den bæredygtige omstilling kan ikke løftes af branchen alene, mener Brancheforeningen Dansk Luftfart. Derfor er det nødvendigt, at der etableres et bedre samspil mellem branchen, politikere, forskere og grønne organisationer. Derfor foreslår brancheforeningen, foruden de fire konkrete initiativer, at der nedsættes et Luftfartens Klimapartnerskab, som skal være med til at skabe de bedst mulige betingelser for at udvikle de rette løsninger for en bæredygtig flytrafik.
“Vi opfordrer som samlet branche til, at alle med interesse i luftfart sætter sig sammen ved ét bord. Vi inviterer politikere, tænketanke og forskere til sammen med os at finde bæredygtige løsninger for fremtidens flydrift”, slutter Michael Svane, direktør, Brancheforeningen Dansk Luftfart.

 

Vores kampagne “Fordi vores klima er et fælles ansvar” lever videre på Facebook  og Twitter.