Rapporten fra Luftfartens Klimapartnerskab
653
post-template-default,single,single-post,postid-653,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline-bottom,,qode_menu_

Rapporten fra Luftfartens Klimapartnerskab

Luftfartens Klimapartnerskab har den 5. maj 2020 overleveret partnerskabets rapport til regeringen.

Aflevering sker væsentligt senere end afleveringerne fra de øvrige 12 partnerskaber. Det skyldes at verdens, og i særlig grad luftfartens, vilkår forandrede sig radikalt få dage efter klimapartnerskabet færdiggjorde rapporten på partnerskabets afsluttende møde den 10. marts 2020. Den 11. marts om aftenen gik statsministeren på TV og annoncerede Danmarks nedlukning som følge af den eskalerende COVID19-krise. Umiddelbart derefter blev næsten al trafik indstillet, og sådan har det været siden.

Luftfarten har så at sige fået en ny baseline og nye fremtidsperspektiver. Det ændrer på ingen måde ved, at luftfartens bæredygtige omstilling fortsat er helt nødvendig. De ambitioner og målsætninger, der fremgår af klimapartnerskabets rapport, er fastholdt. På samme måde er rapportens anbefalinger om virkemidler fortsat gældende, herunder etablering af en klimafond for luftfarten som centralt initiativ. Men de skal ses i den nye kontekst, som COVID19 har skabt for luftfarten og hele verden.

Find rapporten her: Luftfartens Klimapartnerskab – afrapportering_Endelig MAJ2020