Klima: Nogle gange er verden mere nuanceret end man tror
818
post-template-default,single,single-post,postid-818,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline-bottom,,qode_menu_

Klima: Nogle gange er verden mere nuanceret end man tror

Hvis man skal fra København til Bornholm – for eksempel for at deltage i Folkemødet – er det mest klimavenligt at rejse med fly. Man udleder væsentligt mindre CO2 ved at flyve til Rønne, end hvis man kører i bil til Ystad og tager hurtigfærgen til Rønne.  En kombination af tog og færge er altså dårligere for CO2-regnskabet end flyet, viser en analyse som NIRAS har lavet for Brancheforeningen Dansk Luftfart.

NIRAS har også analyseret en række andre rejseforløb. Blandt andet en rejse fra Bagsværd til Aalborg. Togrejsen er det mest klimavenlige, men flyrejsen er meget tæt på. Også her er en rejse med dieselbil og hurtigfærge markant dårligere for klimaet.

Læs mere her: Opdaterede og supplerende analyser