Mød luftfarten på Folkemødet til Infrastrukturens dag
902
post-template-default,single,single-post,postid-902,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline-bottom,,qode_menu_

Mød luftfarten på Folkemødet til Infrastrukturens dag

FREDAG DEN 16. JUNI 2023

Havnegade 43, Allinge (F37)

 Debat: Fly, tog eller bil? Hvem kan levere fremtidens grønne mobilitet

  1. juni 2023 13:20 – 14:15 (F37 – Operate A/S)

https://folkemoedet.dk/events/2023/06/16/fremtidens-gronne-mobilitet-fly-tog-eller-bil/

 

Debat: Luftfartens klimaomstilling – vilje, forudsætninger og paradokser

  1. juni 2023 15:10 – 15:55 (F37 – Operate A/S)

https://folkemoedet.dk/events/2023/06/16/skal-luftfarten-omstilles-og-hvordan/

 

Hvis man skal fra København til Bornholm – for eksempel for at deltage i Folkemødet – er det mest klimavenligt at rejse med fly. Man udleder væsentligt mindre CO2 ved at flyve til Rønne, end hvis man kører i bil til Ystad og tager hurtigfærgen til Rønne.  En kombination af tog og færge er altså dårligere for CO2-regnskabet end flyet, viser en analyse som NIRAS har lavet for Brancheforeningen Dansk Luftfart.

NIRAS har også analyseret en række andre rejseforløb. Blandt andet en rejse fra Bagsværd til Aalborg. Togrejsen er det mest klimavenlige, men flyrejsen er meget tæt på. Også her er en rejse med dieselbil og hurtigfærge markant dårligere for klimaet.

Find analysen her