Regeringens afgiftsudspil er der ikke meget klima i
937
post-template-default,single,single-post,postid-937,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline-bottom,,qode_menu_

Regeringens afgiftsudspil er der ikke meget klima i

Regeringen offentligjorde torsdag den 9/11 sit udspil til passagerafgift.  Udspillet er et oplæg til politiske forhandlinger.

Der er desværre ikke nogen større overraskelser i forhold til tidligere udmeldinger. En afgift på i gennemsnit 100 kr. per lokalt afgående passager. Indfases fra 2025 med 70 kr gradvist stigende til 85 kr i 2028 og endelig 100 kr. i 2030.

Udspillet er pænt pakket ind i grønt gavepapir, men det står hurtigt klart at det primære er noget helt andet. Nemlig at få ældrechecken finansieret.  Til det først 600 mio kr. per år. Det der bliver tilbage, tilbageføres til grøn omstilling, dog med den undtagelse, at der også i i udspillet er andre elementer af provenuanvendelse, der betyder, at kun ca. 1/3 af 2030-provenuet reelt tilbageføres til omstilling.

Luftfartsbranchen er skuffet. Dels over, at regeringen helt ignorerer diverse indspil fra det Klimapartnerskab, de selv har nedsat, men især at luftfartens omstilling øjensynlig betyder meget lidt for regeringen. Det totale afgiftsprovenu burde nemlig gå tilbage til omstillingen.

Se udspillet her: Nyt udspil viser vejen til grøn luftfart – Skatteministeriet (skm.dk)